10 savjeta koji će vam pojednostaviti život!

Svi moramo ispuniti toliko mnogo uloga da ponekad to može biti neodoljivo. Stoga nije nevjerojatno da će neki živjeti stresnim životom. To nije dobro jer stres u potpunosti utječe na nas. Zamagljuje i usporava naš proces razmišljanja i stavlja veliku težinu na naša tijela. Posljedice su nejasna komunikacija s drugima, kvar na poslu/školi, razdražljivost, umor i sl. Kao što vidite niti jedan od simptoma uzrokovanih stresom nije pozitivan. Stoga ga je najbolje izbjegavati. Vjerojatno mislite izbjegavati stres? Da baš! I ovdje sam da kažem da vjerojatno ne možete izbjeći svaku nezgodu, ali postoje jednostavne radnje koje vam mogu pomoći smanjiti dio težine na vašim ramenima. U nastavku sam dodao deset savjeta koji mogu smanjiti vašu razinu stresa.

Imate li previše poslova kod kuće- ako imate partnera i djecu onda možete podijeliti poslove. Bili biste zaprepašteni, ali čak i mala djeca mogu pomoći odlaganjem vlastitih igračaka.

Kupite organizatore- Organizatori su po mom mišljenju neophodan alat. S obzirom da oba spola rade izvan kuće, nema toliko vremena za održavanje urednog doma. Međutim, ako imate organizatore, to vam definitivno pomaže smanjiti količinu nereda u kući. Krajnji rezultat: A sastavljen dom.

Pratite svoje vrijeme – Da, planiranje unaprijed pomaže. Nakon što znate što želite, isplanirajte što trebate učiniti i navedite točno kada.

Imajte mjesta za pogreške – Ništa nikada neće biti savršeno. Dakle, nemojte se tući uvijek iznova. Umjesto toga, ustanite i iskoristite negativno iskustvo u svoju korist učeći iz njega.

Za ljude koji kuhaju svakodnevno – Smanjite broj kuhanja u tjednu. Možete kuhati po dva dana ili kuhati razna jela u jednom danu nekoliko dana. Samo pazite da je hrana ispravno pohranjena. Preporučljivo je zamrznuti pripremljenu hranu dok; spremni ste ga koristiti.

Imajte dnevni ili tjedni popis zadataka – Budimo iskreni, s toliko stvari u našim glavama prilično je lako zaboraviti što trebate učiniti.

Platite usluge čišćenja – Ako ne možete povjeriti različite poslove drugima i imate nešto novca na raspolaganju, platite nekom drugom. Ako si ne možete priuštiti punu uslugu, platite dio poslova. Platite klincu iz vašeg susjedstva par dolara za grabljanje lišća ili košenje travnjaka.

Iskoristite internet u svoju korist i skratite vrijeme za kupovinu kupujući stvari online. Čak i neki supermarketi nude ovu uslugu.

Smanjite vrijeme koje trošite na neproduktivne aktivnosti – Uključeno je telefonski razgovor, gledanje televizije, čavrljanje itd. Možete to učiniti, ali pazite da ne razgovarate tri sata ili gledate pet različitih TV emisija u jednom danu itd. Aktivnosti ovako ne radite ništa osim, gubite vrijeme koje biste mogli produktivno koristiti.

Slobodno vrijeme – Uvijek pokušajte uživati u svom životu, odredite vrijeme za aktivnosti koje volite raditi ili koje vas zanimaju. Jednostavno je kad se zabavljamo nema mjesta stresu.

Zapamtite da je život samo gomila trenutaka spojenih; pazite kako ih trošite.