10 znakova upozorenja da ste spremni za promjenu karijere

Bojite se ustati iz kreveta i otići na posao.

Ali pretpostavimo da ste bili na poslu ili profesiji koja hrani vaš duh. Zamislite samo kako bi bilo uzbudljivo skočiti iz kreveta i zakoračiti u njega svaki dan!

Iscrpljeni ste, bilo da niste spavali ili spavali sedam do osam sati.

Vaša percepcija života općenito može biti iskrivljena kada niste odmorni. Stoga je važno da imate energije i vitalnosti za uživanje u životu. Potrebna vam je i energija da poboljšate svoju produktivnost. Vaša idealna profesija ili posao treba da vam daje nalet energije, a ne da vas iscrpljuje.

Gledate sat na poslu, žudite za vremenom da odustanete.

Zar ne bi bilo cool kada biste umjesto toga mogli reći: “Opa, kamo je nestalo svo vrijeme! Ne mogu vjerovati da je već 5:00!”? Zamislite to sada!

Ne dobivate nikakvo ispunjenje od svog posla.

Iznenadili biste se koliko ljudi zapravo bude plaćeno za ono što vole raditi. Zašto ne biste bili jedan od njih?

Niste sigurni što biste trebali učiniti, ali znate da vaš trenutni posao to više ne radi umjesto vas.

Odvojite malo vremena da navedete darove, talente i interese koji vas uzbuđuju. Sada, zamislite posao u kojem možete koristiti sve te sastojke svaki dan!

Otkrivate da je kultura posla u sukobu s vašim vrijednostima i sustavom uvjerenja.

Samosvijest je vrijedna vježba. Ako ste već načisto sa svojim vrijednostima i sustavima uvjerenja, vrijeme je da manifestirate posao ili profesiju koja je u skladu s njima.

Imate goruću želju isprobati nešto novo.

Biti nemiran često može biti dobra stvar ako dopustite da radi za vas. Iskoristite ga za istraživanje uzbudljivih novih prilika. Kao što Les Brown kaže: “Moraš biti gladan!”

Imate štetne fizičke reakcije na odlazak na posao (kao što su probavni problemi, glavobolja, nesanica, itd.).

Vjerojatno ste čuli varijacije stare izreke: “Ako nemaš svoje zdravlje, onda nemaš ništa drugo.” Jednako je istinito i da “ako nemate svoje zdravlje, ne možete uživati u svemu za što ste radili.” Zaslužuješ puno više.

Zaintrigiraju vas tuđe karijere i opisi poslova.

Ako je to istina, onda kažem da počnite s tim i počnite istraživati. Zamolite ljude čije vas karijere intrigiraju da vam dopuste da ih intervjuirate i zatražite dopuštenje da ih snimite.

Željeli biste više kontrole nad svojim emocijama i više slobode/autonomije.

“Oh oh oh oh kakav osjećaj!” Citiram staru reklamu za Toyotu koju su neki od vas možda premladi da bi se sjećali. Ali zamislite čovjeka koji skače od radosti što više može s izrazom uzbuđenja i čiste radosti na licu. Imati potpunu kontrolu…autonomiju u poslu ili profesiji koju volite i potpuno ste ispunjeni… Zatvorite oči i zamislite to!

Ako ste se složili s najmanje pet od deset ovih znakova upozorenja, možda biste trebali razmisliti o promjeni situacije. Mentor, savjetnik ili trener za karijeru može vam pomoći usmjeriti vas na prave resurse i svesrdno vas podržati u odabiru, promjeni, pripremi, napredovanju i postizanju ciljeva vaše karijere.