laki koraci do komunikacije s niskim stresom

Život je sve o izborima. A takav je i način na koji komunicirate. Svoje dane možete ispuniti frustrirajućom komunikacijom s visokim stresom ili možete imati dane učinkovite komunikacije niskog stresa sa svojim vršnjacima.

Sada odvojite trenutak i naučite tri načina komuniciranja s niskim stresom.

Prepoznajte pozitivne namjere

Kada je netko s kim razgovarate neljubazan, negativan ili potpuno nepristojan, lako se iznervirati, naljutiti, pa čak i agresivno.

Međutim, to će samo pogoršati situaciju, pa čak i brže nego što možete zamisliti.

Postoji bolji način. Umjesto toga tražite pozitivnu namjeru osobe s kojom razgovarate. što mislim?

Zapitajte se – koja je pozitivna namjera iza ovog ponašanja?

Ako je osoba s kojom razgovarate ljuta, možda je pozitivna namjera izraziti povrijeđenost ili frustraciju. Ono što je važno je tražiti pozitivno da ne dobijete točan odgovor.

Kada pretpostavite da osoba ima pozitivnu poruku skrivenu ispod negativne vanjštine, imat ćete više suosjećanja i strpljenja i nećete se osjećati toliko pod stresom u odnosu na pojedinca.

Odaberite vlastito emocionalno stanje

Puno govorim o važnosti upravljanja svojim emocionalnim stanjem. Zašto? Jer to je bitna životna vještina.

Osim ako niste zaduženi za to kako se osjećate, vaša će sposobnost učinkovite komunikacije uvijek biti ograničena i ovisiti o drugim ljudima.

Kada ste u potencijalno stresnoj situaciji i svi oko vas gube smirenost, to ne znači da im se morate pridružiti! Moći ćete pridonijeti puno više ako ostanete mirni i usredotočeni.

Ostati miran i snalažljiv izbor je koji možete napraviti. Nažalost, previše je lako biti ovca i jednostavno slijediti gomilu. Nitko ne kaže da moraš biti ovca!

Umjesto toga vodite računa o tome da se držite u snalažljivom stanju.

Izađite iz situacije

Kad god sam u jako nabijenoj situaciji, često ću izaći izvan situacije – u svom umu. Ovo mi pomaže ublažiti događaj.

Možete i vi to učiniti. Jednostavno zamislite da ste na drugom kraju sobe i promatrate interakciju između vas i druge osobe ili ljudi.

Kao da ste neutralni promatrač bez emocionalne uključenosti u raspravu.

Kada to učinite, smislit ćete ideje za bolje rješavanje situacije, a također ćete se osjećati manje uznemirujućim stresom drugih ljudi.

Ovo je jedna tehnika s kojom se prvo morate igrati u jednostavnim svakodnevnim razgovorima. Nakon što se upoznate s njim, lako ćete mentalno iskoračiti izvan događaja dok i dalje sudjelujete s ljudima ispred vas.

Stres ili opuštanje što više volite?